October 05, 2011

Kau puncanya!

Hmm...banyak benda klau nk bincang pasal perempuan ni
Kalau boleh dari hujung rambut ke hujung kuku ibu jari kaki nak di komen
itulah wanita
payah
serba serbi kena jaga
susah sangat ke?

huh! bab tudung sekarang berfesyen..
takpelah, bertudung just untuk tutup rambut je
leher dan dada bukak sikit je
ala sikit je pun
tak adalah seksi sangat
(baik tak payah pakai tudung sis! tudung untuk menutup aurat, bukan untuk menutup rambut!)

laa...apa kes? baju ketat beb..
eh, taklah..longgar sikit ni..
ok pe, aku pakai lengan penjang
kira tutup aurat lah juga
(baik tak payah pakai baju, baju untuk menutup aurat, bukan untuk membalut aurat!)

ish3x..tak sanggup der
kain terbelah sampai peha
mana boleh tahan
seluar ketat sikit, lau pakai seluar besar nanti orang kata gemuk lak
ala, bukannya seluar pendek pun..aku pakai seluar panjang..kira tutup lah tu
emm..kain terbelah sampai peha ye?
ala time jalan boleh cover lagi peha
takdelah nampak sgt, paling kurang pun nampak betis
betis putih tak pe tunjuk kat orang
kalau betis bertompok2, better tutup lah ye..
(sape aja? baik ko pakai skirt mcam non-muslim..ko ingat nafsu lelaki mudah dibela ke?)

perghhh!! 
suara sedap giler
terpekik terlolong menyanyi lagu dengan suara mcm buluh perindu
buluh perindu pun kalah der
hahahahahaha
cube suruh baca al fatihah
gulp!

hahahaha! korang yang menjadikan korang sekarang.
faham?
kononnya...
perempuan takut keluar rumah, takut jadi mangsa rogol
perempuan takut naik bas, takut kena raba
perempuan takut kena culik
takut kena bunuh..
blah lah!!
ko pakai seksi-seksi, terbelah sana sini
jarang atas bawah
tak cukup kain kiri kanan
ko x layak nak bicara tentang ketakutan
disebabkan KAU, kanak2 yang jadi mangsa rogol
disebabkan Kau, makcik2 jadik mangsa rogol
kanak2 kena culik, dipotong setiap bahagian badannya
tangan
kaki
mulut
kemaluan
hah, nape? sedih?
KAU puncanya! 
tak payah tuding jari kat orang lain
KAU! ye KAU!

KAU puncanya!





Itu semua hati manusia..

Hati manusia ni kita tak boleh nak duga kan? kadang-kadang dia kata A, rupanya dalam nak B. kadang-kadang semua tu sekadar nak jaga hati sesama kita. Aku bukanlah manusia sempurna yang boleh jaga  hati semua org. 

"Bukan senang nak puaskan hati semua org, dan kita sendiri tak dapat nak berpuas hati dengan semua orang."


Walaupun aku cuba untuk puaskan hati orang lain, tapi ada juga yang tak berpuas hati..takpa...

mood : sedih bila susah nak bekerjasama dalam satu kumpulan..

Kepada VIP's Blog CORNER MUSLIMAH yang dihormati,


Aku atau bhs s0pannye.."saya' nak ucapkan terima kasih bebanyak sebab sudi melawat and be my follower. Juga, saya ingin memohon maaf andai terkasar bhse, or tercuit hati, terpukul jiwa, ter...err..ter ape lg ekk?? ape pun, mohon maaf lah ye..maafkan tau..you r my fren, hehehe. Hanya Allah yang dapat balas jasa VIPku ini kerana melawat blog yg emmm...yg ape? emm..pandai2 la VIPku menilainye ye..hehe..tQ!! & <3 u all!!