June 09, 2011

Semudah ABC!

Assalamualaikum..

Kat tempat kerja aku ada 2 orang yang mengalami masalah komunikasi (pekak & bisu). Aku ingat senang je guna bahasa isyarat tangan, rupa-rupanya susah jugak tau. Payah tul nak faham apa yang diorang sampaikan. 

Aku perhatikan ramai jugak staf2 hotel yang pandai guna bahasa isyarat ABC tu. Rasa geram mula menguasai jiwaku. Aku pun cuba lah belajar ABC tu. Mula2 memang payah sikit, tapi kalau praktis mesti boleh punya. 

Malaysia bolehhh!!




Haa..ni lah dia, jom lah belajar sesame..huk3x!

No comments:

Post a Comment

12 897 orang suka baca cerita aku :

Kepada VIP's Blog CORNER MUSLIMAH yang dihormati,


Aku atau bhs s0pannye.."saya' nak ucapkan terima kasih bebanyak sebab sudi melawat and be my follower. Juga, saya ingin memohon maaf andai terkasar bhse, or tercuit hati, terpukul jiwa, ter...err..ter ape lg ekk?? ape pun, mohon maaf lah ye..maafkan tau..you r my fren, hehehe. Hanya Allah yang dapat balas jasa VIPku ini kerana melawat blog yg emmm...yg ape? emm..pandai2 la VIPku menilainye ye..hehe..tQ!! & <3 u all!!