June 19, 2011

Akak ada duit..

Assalamualaikum..
Heee..comel3x!
Hari ni makan kopok lekor kegemaranku..beli kat pasar malamlah beb...keh3x!

Sebelum pergi pasar malam,ayah aku suruh adik kembar aku tulis kat kertas apa yang diorang nak beli.



Akak :

~burger
~kebab
  ~kentang
  ~popcorn
  ~air soya

Adik :

~kebab
~burger
            ~kentang goreng
 ~popcorn
 ~air milo

Ewahhh..bukan main lagi budak2 kecik nih. Ceh (=.=')!

Bila ditanya, akak ada duit ke nak beli sume nih..

"Ada."

Berapa ringgit akak ada?

"Akak ada duit..RM1.60.."

Mulalah berdekah2 ketawa..hahahahaha=D!

relax..co0l, jangan buat akak bengang..keh3x!

"Mana cukup kak duit ni nak beli semua tu.."

" Ok..takpalah, akak beli kebab je.." Muka akak masih mengharap..huk3x!

"Kebab Rm2.50 la kak..akak baru ada RM1.60.."

Lex luuu...

Lepas kitorang pun pergilah pasar malam tuh..memula sekali mak belikan mee rebus untuk ayahanda ku..keh3x.

Tibe2 akak nak bagi kertas senarai makanan yang dia nak beli tu kat makcik yang jual mee rebus..

Haahahahaha!

Mestilah terkejut beb..tergelak kang makcik tu, nasib baik aku sempat halang.

 Untuk sedapkan hati akak dan adik, aku pun belanjalah diorang burger daging sorang sebijik..keh3x!


5 comments:

12 897 orang suka baca cerita aku :

Kepada VIP's Blog CORNER MUSLIMAH yang dihormati,


Aku atau bhs s0pannye.."saya' nak ucapkan terima kasih bebanyak sebab sudi melawat and be my follower. Juga, saya ingin memohon maaf andai terkasar bhse, or tercuit hati, terpukul jiwa, ter...err..ter ape lg ekk?? ape pun, mohon maaf lah ye..maafkan tau..you r my fren, hehehe. Hanya Allah yang dapat balas jasa VIPku ini kerana melawat blog yg emmm...yg ape? emm..pandai2 la VIPku menilainye ye..hehe..tQ!! & <3 u all!!