May 19, 2011

Tutorial : Macam mana nak buat akaun?

Jom, aku bagi satu contoh macam mana korang nak buat akaun. Korang pun mesti nak buat akaun supaya korang dapat jdik jutawan blogger (hehe..) kan?  Korang try buat akaun pakai Heartbeat ok.


1. Mula2, korg klik dulu mini banner dlm blog aku ni..mcm gambar kat bawah ni :



2. Lepas tu...


korg klik  icon Heartbeat tu dulu



lepas tu nanti dia kuar mcm ni kan? ha, kat atas tu ada perkataan [Create Account]..klik kat pkataan tu ok.



bmulalah tugas korg..korg kne isikan dulu maklumat akaun ni..rujuk gambar kat atas ni ye..



jgn lupa isikan kata laluan, lepas tu Tick pada "I  agree..',  dan submit....pastikan semua maklumat telah diisi tau.



ha, pic ni aku pinjam kat lyssasecret.com
korg ikut je arahan dalam pic ni tau.


pic ni pun lyssa punye, aku pinjam untuk bantu korg.
nampak tak pktaan "Online Application" tu? korg klik pktaan tu k..senang kan?



ok..bila korg scroll ke bwh sikit, ada bhgian "Preferred Payment Information"
korg pilih dulu nak byr melalui apa..masukkan no. akaun sekali ok..
pastikan akaun yg korg pilih tu diterima oleh Heartbeat
mcm mana nak tahu?
tgk pic bwh ni..




bila korg scroll sampai bwh sekali, korg akan terjumpa ni...pastikan tau!

da siap semua tu..bila da submit, korg klik pada [My HB!Affilliate], mcm gmbar kat atas ni..


ada paparan mcam ni kan? npk tak "Get A Code"? haa..korg klik kat situ  tau.


lepas tu, korg pilih la nk yg mana, mcm pic kat atas ni.
bila dah pilih, korg Copy Code dia, paste kan kat blog korg..siap!!!!





Eh, kejap2..korg tahu x mcm mana nak paste ni??

Meh, aku ajarkan..

1. mula2, korg bukak blog korg, sign in..
2. lepas tu korg klik
DASHBOARD>DESIGN>ADD A GADGET
3. lepas tu korg pilih HTML/Jaya Script
4. ha, paste kan code tu kat situ tau.

last sekali, jangan lupa SAVE...

Senang tak?? Senang je kan?
Ha, kalau dah senang, rajin2 kan lah komen ye..
kalau ada masalah bagitahu
(^^,)



No comments:

Post a Comment

12 897 orang suka baca cerita aku :

Kepada VIP's Blog CORNER MUSLIMAH yang dihormati,


Aku atau bhs s0pannye.."saya' nak ucapkan terima kasih bebanyak sebab sudi melawat and be my follower. Juga, saya ingin memohon maaf andai terkasar bhse, or tercuit hati, terpukul jiwa, ter...err..ter ape lg ekk?? ape pun, mohon maaf lah ye..maafkan tau..you r my fren, hehehe. Hanya Allah yang dapat balas jasa VIPku ini kerana melawat blog yg emmm...yg ape? emm..pandai2 la VIPku menilainye ye..hehe..tQ!! & <3 u all!!