May 22, 2011

Izinkanku Beralah

izinkan aku beralah
izinkan aku mengundur diri
izinkanku melupakanmu
izinkanku menoleh ke belakang
biarlahku pergi dengan hati ini

bukan aku tak perlu
bukan kehendakku
tetapi aku terpaksa
aku bukan wanita jalanan
aku bukan wanita murahan
yang menuntut-nuntut cinta mereka diterima!


walau aku tahu niatmu suci
meskiku tahu murni tujuan
namun
aku hanya wanita biasa
aku manusia biasa
kupunya hati dan jiwa
aku punya perasaan


aku bukan boneka!
aku bukan adikmu!
aku bukan siapa-siapa dalam hidupmu
izinkan aku
melangkah jauh dari hidupmu
izinkan aku
melangkah jauh dari ceritamu


biarkanlah aku
jangan kau halang perjalananku
kau bukan siapa-siapa...
pergilah kau kepadanya
dia lebih berkilau 
izinkanlah aku beralah
untuk kali ini...


m0od : pasrah..

No comments:

Post a Comment

12 897 orang suka baca cerita aku :

Kepada VIP's Blog CORNER MUSLIMAH yang dihormati,


Aku atau bhs s0pannye.."saya' nak ucapkan terima kasih bebanyak sebab sudi melawat and be my follower. Juga, saya ingin memohon maaf andai terkasar bhse, or tercuit hati, terpukul jiwa, ter...err..ter ape lg ekk?? ape pun, mohon maaf lah ye..maafkan tau..you r my fren, hehehe. Hanya Allah yang dapat balas jasa VIPku ini kerana melawat blog yg emmm...yg ape? emm..pandai2 la VIPku menilainye ye..hehe..tQ!! & <3 u all!!