February 22, 2011

RINTIHAN BIDADARI

Kadang-kadang 
tak semua benda kita boleh kongsi dengan kawan
tak sume cerita kita boleh kongsi dengan orang lain
tak semua perasaan kita perlu luahkan

Kawan aku kata
kalau dah jadi kawan baik
semua boleh kongsi
baju
makanan
kasut
dan..
termasuk suami

Betul ke?

Bukan persoalkan kejamnya apabila kawan baik adalah madu
tapi, sanggupkah?
Fahami perasaan wanita
mereka tidak suka berkongsi kasih
mereka lemah

Sesungguhnya
apabila seorang wanita mengatakan yang dia sedang bersedih
tetapi setitis air mata pun tidak menitis
percayalah
sebenarnya dia menangis di dalam hati

Oh tidak!

Rintihan wanita hanya air mata yang menjadi saksi
rintihan wanita hanya sapu tangan sebagai bukti
rintihan wanita tiada yang mendengar




OLEH : ZULAIKHA BINTI KAMAL

No comments:

Post a Comment

12 897 orang suka baca cerita aku :

Kepada VIP's Blog CORNER MUSLIMAH yang dihormati,


Aku atau bhs s0pannye.."saya' nak ucapkan terima kasih bebanyak sebab sudi melawat and be my follower. Juga, saya ingin memohon maaf andai terkasar bhse, or tercuit hati, terpukul jiwa, ter...err..ter ape lg ekk?? ape pun, mohon maaf lah ye..maafkan tau..you r my fren, hehehe. Hanya Allah yang dapat balas jasa VIPku ini kerana melawat blog yg emmm...yg ape? emm..pandai2 la VIPku menilainye ye..hehe..tQ!! & <3 u all!!