February 22, 2011

RINTIHAN BIDADARI

Kadang-kadang 
tak semua benda kita boleh kongsi dengan kawan
tak sume cerita kita boleh kongsi dengan orang lain
tak semua perasaan kita perlu luahkan

Kawan aku kata
kalau dah jadi kawan baik
semua boleh kongsi
baju
makanan
kasut
dan..
termasuk suami

Betul ke?

Bukan persoalkan kejamnya apabila kawan baik adalah madu
tapi, sanggupkah?
Fahami perasaan wanita
mereka tidak suka berkongsi kasih
mereka lemah

Sesungguhnya
apabila seorang wanita mengatakan yang dia sedang bersedih
tetapi setitis air mata pun tidak menitis
percayalah
sebenarnya dia menangis di dalam hati

Oh tidak!

Rintihan wanita hanya air mata yang menjadi saksi
rintihan wanita hanya sapu tangan sebagai bukti
rintihan wanita tiada yang mendengar




OLEH : ZULAIKHA BINTI KAMAL

February 13, 2011

You're the best!


 sebelum pergi..bgambar dulu..haha! wajib beb! pinjam moto kak saidah..huhu


 yana memang suke lah bgambar..ni pinjam moto kak timah..huhu!


 aiyo..kawan aku sorang ni da byk kali naik moto tapi still tak pandai pkai helmet..wakakaka!!


 isi minyak dulu..kang rempit punye rempit tetibe moto tersadai tepi jalan..knp? sebab minyak abeslah..wakakaka!!


 da sampai destinasi..posing dulu sebelum masuk..matahari dah terpacak atas kepala..panas woo!


 nah..ini dia perpustakaanya..bsar x? besar kn?
kot..


 masuk dah...debar gak nak pergi interview orang besar ni..huhu!


 sebelum tu..hah, bgambar dulu..dari kiri mei jiun, aku, syira, ida, yana khairi, yana wahab and wiwi.. sape yg snap gambar ni ek? huhu..baca sampai abes, nanti korang tahu lah..huhu


 aiy0k..sempat agy beb!


 hah..ni antara rak buku dan buku2nye skali..banyak kn?


 emm..rajin2x..hehe!



 pelbagai jenis buku yang ada..dari peringkat kanak-kanak sampai lah ke peringkat dewasa.


 syira : baca buku ke posing? hehe..


 hah..ni baru betul2 baca buku, bukan posing..haha!


 apa2hal, sebelum interview amek gambar dulu..ni lah bilik tempat sesi interview tu bjalan..


 both of them are yana..sama tapi tak serupa...masing2 sama nama tapi tak sama parent..huhu!


 sebelum orang yg di interview dtg..kami main2 dulu dlm bilik tuh..hahaha! kelaka tul..aik, sape yg bbju putih tu?


 sesi interview blangsung dgn serius..sangat serius..kih3x!!


 spiral stairs? cantek kn? haha.....


 ni betul2x baca ni..tak pura2 taw..khusyuk, tawadhuk..huhu!


 last skali..amik gambar kat pintu masuk library sebagai kenangan..syira buat ape tuh??


 em..posing2x..! say cheese..


Ini lah dia gadis berbaju putih tuh..fatin athirah..peneman kitorang dari mula sampai akhir, yg jadi penunggang moto, tolong amek gambar, support mkn agy, duit minyak... yeke? terlebih sudah..huhuhu!


The best memory of us...


February 02, 2011

MY TWIN YOUNGER SISTER 2011

dah 7 tahun dah adik aku ni..sekolah darjah satu..bese lah kan, budak darjah satu kalau pergi sekolah mesti beg besar daripada badan tuannya..huhu

ni si adik, dia pun memang suke bgambar..ad0i! nakal2..


cak! c0mel tak? huhu..masing2 segan..baik punye senyum..


 si tembam! haha..eysa makin tembam lah...control sikit mkn ye..huhu!


ewah..mcm anak dara lak! eyja dah boleh kahwin da ni..huhu!

cHeM LaB..huhu!

nampak macam excellent student kn? memg pun..huhu! ida2x..


pic ni aku x bape paham lah..kenapa kat kaki kerusi diorang bgambar ek?


c0mel ke? huhu..


serupa tapi tak sama..huhu!


talk to the hand bebeh!


friendship forever or love forever? konfius2x..


depan lab..haha!! kelaka je, duduk macam minta sedekah..r0ck yana!!

MiD-sEm bReAk 2011!

So, jom tengok ape yang aku wat untuk permulaan cuti raya cina ni..huhu, bersama geng2 yang gila sporting beb!


kami 3 orang..tapi dalam pic ni mestilah korang nampak 2 orang je kan? em, ni  ida dan aku. 



 udara baik..pokok2 memng berfungsi dengan baik untuk menghasilkan oksigen..wah...


ni dia si c0mel tu..haha! memang suke gile bgambar..pantang nampak permandangan cantik..huhu



wah..c0mel x pic ni? comel la gak...ida yg snap kn. penat round2 satu upm..berehatlah sekejap kat atas batu bawah pokok tepi tiang gol tu...huhu


 she f0llow me!! haha..baek punye posing..huhu


 terserlah kerendangan ida..huhu! i'm kidding my dear..jgn marah..=)


0ksigen..oksigen..i need you! luas x padang kat upm ni? cantik kn? ijau je semua..


siapakah gadis di sebalik dedaun itu? emm..nampak c0mel kan daun tu =P? huhu..


pokok terakhir yang menjadi mangsa kami..haha!!


 cak!!


then, she foll0w me again n again! memg gila kamera tul kan? huhu...

d0akan Aiem ye..


kami sempat melihat nurse mencucuk tangannya dengan jarum yang agak besar..waa..aiem nangis menahan kesakitan..kasihan dia..



 satu2 aiem ceritakan sal penyakitnya..waa, terseksa yang mendengar apatah lagi yang menanggungnye.. =(



sebenarnya, di sebalik senyuman tu aiem menahan kesakitan yang amat sangat..kami hanya mampu membuat dia ketawa sebab aiem kata lau ada umi dia, dia kuat sikit. Umi aiem selalu bagi kata2 semangat kat aiem..


 em, ni dia tengah makan bubur. nampak berselera betul..dia kata bubur tu sedap..


memang banyak cakap la aiem ni walaupun dalam kesakitan..d0akan ye kawan2..


Abdul Rahim Karim, kos Diploma Kesihatan dan Penternakan semester 4. Masuk wad pada 30hb jan 2011, di bedah kerana virus appendixnya yang dahulu memberi keasan negatif pada badannya. 3x bedah dalam masa 4 hari..sakit wu..get well so0n ya aiem!

Kepada VIP's Blog CORNER MUSLIMAH yang dihormati,


Aku atau bhs s0pannye.."saya' nak ucapkan terima kasih bebanyak sebab sudi melawat and be my follower. Juga, saya ingin memohon maaf andai terkasar bhse, or tercuit hati, terpukul jiwa, ter...err..ter ape lg ekk?? ape pun, mohon maaf lah ye..maafkan tau..you r my fren, hehehe. Hanya Allah yang dapat balas jasa VIPku ini kerana melawat blog yg emmm...yg ape? emm..pandai2 la VIPku menilainye ye..hehe..tQ!! & <3 u all!!