October 20, 2010

UNTUK ZULAIKHA

SITI ZULAIKHA - DeHearty

Seandainya tercatat dia milikku
Seandainya tercatat dia untukku
Dekatkanlah daku bermesra padu
Bahagia sentiasa setiap waktu
Tak ingin daku kecewa bercinta
Andai milik bukanlah takdirnya
Bawalah dia sesaujana mata
Biarlah luput kerlipan permata
Biar berjalan di awan gelap
Tanpa cintanya yang kian malap
Takkan lagi daku berharap
Sendirinya berkilau tanpa digilap
Siti Zulaikha engkaulah permata
Penghias seri taman syurgawi
Kasihmu tiada tolok bandingnya
Tersimpul cinta bersama redha-Nya
Siti Zulaikha serikandi kasih suci
Sejernih embun yang putih berseri
Megahlah berdiri tugu cinta ini
Tegak bersama kasih abadi
Namun dengan kuasa yang Esa
Cinta terbiar tersahut disapa
Berputiklah mekar menyinar bahgia
Kasih cinta pada Yusuf mulia




PESONA ZULAIKHA
indah wajahnya gamit pesona
pedih jemari terluka tidak  terasa
anggun tingkahnya runtun jiwamu
adakah malaikat menjelma manusia
saat kau turutkan perintah nafsumu
enggan dia turut pada godaanmu
dihasut amarah kau lontarkan fitnah
terpenjara Yusuf pertahan imannya
begitu cinta si Zulaikha
tega mendamba kekasihnya
hingga tenggelam dalam amukan rindunya
namun tika datang cahaya
dari cinta segala cinta
seluruh jiwa kini hanyalah khaliqnya
berganti layu pada yang satu
basah bibirmu meratib asma’ yang Esa
hati yang tulus rindu yang kudus
inilah cinta yang sebenarnya cinta
dalam kehilangan kau temui iman
tidak dibiarkan engkau kehancuran
Yusuf mu disisi Tuhan mu dihati
hanya pengabdian bukti kesyukuran
Oh Zulaikha engkau alihkan cinta
Dari cinta hamba ke penciptanya
rindumu bukanlah pemusnah diri
tetapi penemu cinta hakiki
Oh Zulaikha kisahmu mempersona
kisah cinta yang akhirnya bertemu cinta-Nya



No comments:

Post a Comment

12 897 orang suka baca cerita aku :

Kepada VIP's Blog CORNER MUSLIMAH yang dihormati,


Aku atau bhs s0pannye.."saya' nak ucapkan terima kasih bebanyak sebab sudi melawat and be my follower. Juga, saya ingin memohon maaf andai terkasar bhse, or tercuit hati, terpukul jiwa, ter...err..ter ape lg ekk?? ape pun, mohon maaf lah ye..maafkan tau..you r my fren, hehehe. Hanya Allah yang dapat balas jasa VIPku ini kerana melawat blog yg emmm...yg ape? emm..pandai2 la VIPku menilainye ye..hehe..tQ!! & <3 u all!!