September 15, 2010

RAYE3!


Em, ingatkan boring raye kt kampus. Rupenyer best gak kot. Ada jln2 g kampung as syakirin, kg penan muslim, ad pertandingan kat kampus. Agak letih lah..emm pagi rye ptama hujan..huhu. aku bangun lmbat dan tak gi ke pusat islam untuk makan. Member lain pergi tapi lambat, dalam pukul 9 lbih. Sampai sana mknan dah habis..huhu. Ada pertandingan persembahan raya, pertandinagn gerai tercantik ikut blok, pertandingan king and queen of syawal. Meriah gak. 

Pertandinagn persembahan raye blok E & J menang tempat pertama..kami lah tu..huhu.

Tapi pertandingan gerai tercantik kitorang dapat tpt ke 4 jer..mase ni kitorang beli 4 jenis kek untuk hiasan gerai. Pada malam pertandingan peristiwa tragis telah berlaku..huhu..kek kitorang dah berkulat, sedihlah juga. tapi nasib baik kitorang wat backup dgn kuih rye.

Cerita tentang kek ni, apa yg lainnya suasana raye antara semenanjung dgn srawak ni, adat diorang kalau raye wajib ada kek lapis. Setiap rumah yg kitorang pergi mesti ada kek lapis dan air gas, kembung perut. Kami sentiasa mengharap ada yg bagi juadah nasi ke, lemang ke...payah nak jumpa. Sampai rumah yg terakhir kami mintak pd tuan rumah air masak..perut dah x tahan asyik masuk air gas je..huhu

Kalau kt semenanjung, yang wajib ada waktu rye ni ialah duit rye..(bagi akulah..huhu). kat sarawak x da maknanya duit rye...

Aku berniat untuk pulang beraya tahun depan..nk kumpul duit rye bebyk....huhu!

No comments:

Post a Comment

12 897 orang suka baca cerita aku :

Kepada VIP's Blog CORNER MUSLIMAH yang dihormati,


Aku atau bhs s0pannye.."saya' nak ucapkan terima kasih bebanyak sebab sudi melawat and be my follower. Juga, saya ingin memohon maaf andai terkasar bhse, or tercuit hati, terpukul jiwa, ter...err..ter ape lg ekk?? ape pun, mohon maaf lah ye..maafkan tau..you r my fren, hehehe. Hanya Allah yang dapat balas jasa VIPku ini kerana melawat blog yg emmm...yg ape? emm..pandai2 la VIPku menilainye ye..hehe..tQ!! & <3 u all!!