September 19, 2010

September 15, 2010

RAYE3!


Em, ingatkan boring raye kt kampus. Rupenyer best gak kot. Ada jln2 g kampung as syakirin, kg penan muslim, ad pertandingan kat kampus. Agak letih lah..emm pagi rye ptama hujan..huhu. aku bangun lmbat dan tak gi ke pusat islam untuk makan. Member lain pergi tapi lambat, dalam pukul 9 lbih. Sampai sana mknan dah habis..huhu. Ada pertandingan persembahan raya, pertandinagn gerai tercantik ikut blok, pertandingan king and queen of syawal. Meriah gak. 

Pertandinagn persembahan raye blok E & J menang tempat pertama..kami lah tu..huhu.

Tapi pertandingan gerai tercantik kitorang dapat tpt ke 4 jer..mase ni kitorang beli 4 jenis kek untuk hiasan gerai. Pada malam pertandingan peristiwa tragis telah berlaku..huhu..kek kitorang dah berkulat, sedihlah juga. tapi nasib baik kitorang wat backup dgn kuih rye.

Cerita tentang kek ni, apa yg lainnya suasana raye antara semenanjung dgn srawak ni, adat diorang kalau raye wajib ada kek lapis. Setiap rumah yg kitorang pergi mesti ada kek lapis dan air gas, kembung perut. Kami sentiasa mengharap ada yg bagi juadah nasi ke, lemang ke...payah nak jumpa. Sampai rumah yg terakhir kami mintak pd tuan rumah air masak..perut dah x tahan asyik masuk air gas je..huhu

Kalau kt semenanjung, yang wajib ada waktu rye ni ialah duit rye..(bagi akulah..huhu). kat sarawak x da maknanya duit rye...

Aku berniat untuk pulang beraya tahun depan..nk kumpul duit rye bebyk....huhu!

September 05, 2010

KEGEMARANKU..huhu

sdapyer asam pdas..lg2 lau owg johor yg masak..
aku pandai gak msk, ikut tekak aku lah..
aku bese blajar msk mknan yg aku minat jer..huhu





wah..sdapnyer kopok lekor. susah nk jumpe kt bintulu ni, nsib baik kt bzr ad. tu pun ad satu je gerai tganu yg jual kopok lekor..hari2 bantai kopok lekor di bulan rmdhan..huhu





lg pekat lg sdap tw air carrot susu ni..
tmbh2 musim pns, ais bketul2..perhh!
da lme x minum air carrot,
tunggu aku alek uma bru aku balun abes2 air ni..huhu



nyum2..sdapnyer, lg2 lau diperah limau kasturi ad msm2 cket
susah aku nk mkn lakse penang coz fmily aku minat lkse johor..






CERITA2 YG AKU TAKKAN LEPSKAN


kalau kartun, aku ske tgk detective conan, walaupun kdg2 kes dyowg simple..tp tgk cte2 cm ni wat aku berfikir...berfikir dan berfikir
kdg2 sampai masuk mimpi...huhu



csi new york paling best! aku ske cre dyowg wat keje...sgt serius.
nanti cuti sem aku nk tgk puas2 cte ni..



wah..da lme x tgk csi. ape misi dyowg yg tbaru ye?? meskipun cte2 untuk jd forensik x tcapai, aku tetap follow case dyowg..

September 02, 2010

KFC BINTULU


npk sdap kn? emm terliur lak den..nt nk belilah. g kfc bintulu dgn mbe2 mkn cheezy wedges sambil menikmati suasana petang atau pagi yang ceria...perh!! terliur..meleleh...

KENANGAN HITAM PUTIH DI MATRIK JOHOR



so ape pdpt korg tentang pic ni? ad mcm org arab x? memang best gler r mse psembahan tu...sume tpegun, tdiam dan ter...





emm cantik kan dekorasi malam hitam putih...knangn paling best kn matrik.

aku suke pakaian, dekorasi pentas, lakonan sume tu...syok! walaupun mse lthn tu pnat gler..tp ble tbe ari psembahan memg terasa. kena dgn mainan lampu..pjalanan cerita...lg2 ble aku ad. lg lah jd citernya..kn??





September 01, 2010

SYED NAUFAL PUTRA



dulu putra seorang yg ske menangis...xmatang..
skrg dah mula bfikiran matang setelah bkwn dgn aku..huhu




ok...budak funny ni..x matured..huhu
ske cari masalah..hik3! jgn mrh ye putra..
kalau aku ckp CKET, putra aku betah smula dgn BYK
smpai dye rase dye boleh menang...
kalau boleh memang dye nk menang...so, aku bg jela
kang nangis pulak anak owang
dahlah aku xad gule2 nk pujuk dye bulan pose ni..hik5!







STUDY..STUDY..HUHU :)

ni kat library..tgah tunggu waktu untuk g kelas..
aku bersama nono dan sue..khusyuk, berhempas pulas menyiapkan report amali yg kne anta pd ari 2 juga..hahaha :D!

SIFU KARATE DO

bersantaplah si raja sehari ni dgn nsi myk..kui3!
aku xdpt rase lah nsi myk ustaz aku ni..aku pun xtwu bile dye khwin..
twu2 dah kua pic je kt fb..
comel kn? bagai pinang dibelah dua..cewah!






hahaha...comelnya!
aku jmpe pic ni dlm facebook si husaini..aku pun rembat
ni kelas kami dulu mase 3 sains di smk bandar penawar
aku yg kedua dari knan baju kuning..hehe
x matured kn??










huhu...ni sifu karate do aku..kahwin dah bersama si pilihan hati
semoga bkekalan..da lme xdgr kabo eh..
aku nk smbung karate kt upmkb..xdok pulak lah
so, aku start dgn taekwndo pulak..
hihi.. :)

















LAGI TENTANG BUKA PUASA DI PIZZA HUT BINTULU

byk x ktowg makan?? huhu..order sowg satu meal 1. kenyang sgt taw..pas2 nk jln2 lg....senak perot den..hik3!



haa..ni aku dan nono..buka piza seronok gak..huhu

pizza hut bintulu..kui3

mase ktowg dtg, rmai gler dak2 kecil nk buka pose...tkejut!

lau kt semenanjung at least budak kck dgn parent dyowg..ni x, bdk kecik dgn member2

gler r!


IRENE SHIRLEY


ni Irene shirley..dye jd pemegang sepanduk mse pertandingan perarakan sempena kemerdekaan. comel kn? irene bijak. matang dan boleh jd pnshat...huhu

Kepada VIP's Blog CORNER MUSLIMAH yang dihormati,


Aku atau bhs s0pannye.."saya' nak ucapkan terima kasih bebanyak sebab sudi melawat and be my follower. Juga, saya ingin memohon maaf andai terkasar bhse, or tercuit hati, terpukul jiwa, ter...err..ter ape lg ekk?? ape pun, mohon maaf lah ye..maafkan tau..you r my fren, hehehe. Hanya Allah yang dapat balas jasa VIPku ini kerana melawat blog yg emmm...yg ape? emm..pandai2 la VIPku menilainye ye..hehe..tQ!! & <3 u all!!