August 19, 2010

DUGAAN SEORANG PELAJAR
Banyak dugaan...krisis dengan kawan-kawan. Aku pun tak tahu sama ada seorang teman yang baik atau aku memang tak pandai berkawan. Aku keliru. Apa ciri-ciri seorang sahabat yang dia cari sebenarnya?? Dapat ikut kehendak dia? Tapi kalau ikut kehendak dia yang bertentangan dengan hukum islam, aku pun turut berdosa. Kadang-kadang rasa nak biarkan sahaja masalah ini, tapi kan berdosa memutuskan silaturahim...dan aku tak naklah ada bermasam muka dalam sebuah persahabatan. Aku 4 tahun kat sini. Ini baru semester satu..Aku harap aku diberi ketabahan dan kekuatan iman muntuk menhadapi pelbagai jenis sahabat dari pelosok dunia.

No comments:

Post a Comment

12 897 orang suka baca cerita aku :

Kepada VIP's Blog CORNER MUSLIMAH yang dihormati,


Aku atau bhs s0pannye.."saya' nak ucapkan terima kasih bebanyak sebab sudi melawat and be my follower. Juga, saya ingin memohon maaf andai terkasar bhse, or tercuit hati, terpukul jiwa, ter...err..ter ape lg ekk?? ape pun, mohon maaf lah ye..maafkan tau..you r my fren, hehehe. Hanya Allah yang dapat balas jasa VIPku ini kerana melawat blog yg emmm...yg ape? emm..pandai2 la VIPku menilainye ye..hehe..tQ!! & <3 u all!!