August 31, 2010

KELUARGA UPM


ni member aku...sue and nono..kami bru lpas b'bke kt piza hut pd 31 ogos 2010.

pastu jln2 kt park city mall..shopping2 bju..kasut..bla3
seronok gler...tapi letih lah..



ni antara senior yg kamcing dgn aku, nama dye syed naufal putra syed jaafar.
kos diploma kesihatan haiwan dan penternakan (dkhp) sem 03...tp dye sbaya je dgn aku
dia ske majok..dan aku x ske pujuk owg..haha
ble aku x pujuk dye akan tgelak sndiri dan ilanglah rajoknya...huhu




Ni rumate aku yg tsyg...cewah! rumate aku kelaka..dye suke wat memek mke yg funny..haha! jgn mrh ye rumate..huhu
rumate aku sme kos dgn presiden mtm aku, dppm sem 5.
comel kn?? aku rembat je pic dye nih...hehe :)




Ni gmbar presiden mtm aku...funny kn? haha...

umur 24 tahun lau x silap aku...kos dppm sem 5 (diploma pengurusan perladangan mknan)



August 30, 2010

KENANGAN BERSAMA EJ

Huh! Satu keluhan barat...cewah! emm...sedih pun ada, gmbire pun ada. Blok byk menang, tapi acara yg aku masuk tetibe kalah pulok.. :( apa buleh wat kn? Tapi aku redha dgn ketentuan Allah. Walaupu ase x bbaloi dgn badan aku sakit2 kne tendang btol2 dgn si syahrul...biarlah...huhu!

August 28, 2010

I'm like a PAPER
where you can write your feelings
scribble your anger
use me to wipe your tears
but
Don't throw me after use cause if you feel cold
you can burn me to feel warm
although i'm burnt
i'm happy to have you as my friend
sorry
if i hurt you
-IRENE SHIRLENE-

August 19, 2010

WAHAI SAHABAT
Ukhuwah itu indah andai ia terjalin kerana Allah,
Ukhuwah itu manis andai ditautkan di bawah aqidah islamiyyah,
Selautan kata-kata masih tak dapat mengungkap kaindahan berikhuwah,
Biarlah doa dan ingatanku
mengiringimu setiap waktu tanda kasihku filllah
Salam ukhuwah buatmu sahabat
Semoga dirahmati Allah selalu..
DUGAAN SEORANG PELAJAR
Banyak dugaan...krisis dengan kawan-kawan. Aku pun tak tahu sama ada seorang teman yang baik atau aku memang tak pandai berkawan. Aku keliru. Apa ciri-ciri seorang sahabat yang dia cari sebenarnya?? Dapat ikut kehendak dia? Tapi kalau ikut kehendak dia yang bertentangan dengan hukum islam, aku pun turut berdosa. Kadang-kadang rasa nak biarkan sahaja masalah ini, tapi kan berdosa memutuskan silaturahim...dan aku tak naklah ada bermasam muka dalam sebuah persahabatan. Aku 4 tahun kat sini. Ini baru semester satu..Aku harap aku diberi ketabahan dan kekuatan iman muntuk menhadapi pelbagai jenis sahabat dari pelosok dunia.

Kepada VIP's Blog CORNER MUSLIMAH yang dihormati,


Aku atau bhs s0pannye.."saya' nak ucapkan terima kasih bebanyak sebab sudi melawat and be my follower. Juga, saya ingin memohon maaf andai terkasar bhse, or tercuit hati, terpukul jiwa, ter...err..ter ape lg ekk?? ape pun, mohon maaf lah ye..maafkan tau..you r my fren, hehehe. Hanya Allah yang dapat balas jasa VIPku ini kerana melawat blog yg emmm...yg ape? emm..pandai2 la VIPku menilainye ye..hehe..tQ!! & <3 u all!!