July 22, 2010

DIARI 23 JULAI

Salam..aku semakin serasi dengan keadaan di Bintulu ni. Banyak benda baru yang aku belajar daripada kawan2ku yang berbangsa Iban. Aku mula belajar bahasa Iban, belajar makanan sarawak..dan dalam perancangan untuk belajar tarian sarawak. Kuliah setakat ni semua ok. Banyak juga kerja kursus..tanpa sabar saja ye. Bak kata Sir Fahkzan, pensyarah BBI aku, God has his own planning. Nanti kalau aku sempat aku tag kan sekali kawasan UPM Kampus Bintulu.
Ok..sepanjang Minggu Perkasa Putra banyak benda yang aku tahu dan belajar. Culture shock pun ada kot..hehe. Pernah sekali aku terbangun lambat, kami semua didenda...hik3x! sory ye kengkawan. Sape suruh korg tak kejut aku..( just kidding ). Sebenarnya aku bangun jam 4.3o pagi, berkumpul pukul 4.4o pagi. 1o minit cukup2 untuk bersiap, then 5 minit masa perjalanan dari blok aku ke dataran c..jauh kan?? Tapi takpe, at least aku belajar supaya tidak terlalu selfish. Kitorg diajar untuk amalkan 3S, senyum salam sapa. Kadang2 aku amalkan.
Aku demam 3 hari masa mggu orientasi tu. Muka aku macam tapai sikit, masam. pastu aku kena tegur dengan kak noramira mohd amin, pembantu universiti..hehe. tak ada mood la masa tu...dahlah tak sihat, kne follow semua aktiviti. Tapi takpe...aku sporting je.
Oklah..aku ada projek kat ladang kongsi 2 ni. Nak pergi berkebun jap. Nanti aku update lagi ya..tata. Salam ukhwah.

July 14, 2010

MY NEW LIFE!!

Sekarang saya berjaya melanjutkan pelajaran di Universiti Putra Malaysia Kampus Bintulu. Saya ambil program Bacelor Sains Bioindustri. Mula-mula macam kekok sikit sebab perubahan cuaca. Di Saarawak, awal sejam dari Johor. Contohnya subuh jam 5 pagi, zohor jam 12.30 tengahari. Emm, minggu orientasi best...tapi mengantuk. Biasa bangun jam 6 pagi, si sini harus bangun jam 4 pagi untuk solat subuh berjemaah. Insyaallah, saya akan paparkan kehidupan di universiti untuk semua.

Kepada VIP's Blog CORNER MUSLIMAH yang dihormati,


Aku atau bhs s0pannye.."saya' nak ucapkan terima kasih bebanyak sebab sudi melawat and be my follower. Juga, saya ingin memohon maaf andai terkasar bhse, or tercuit hati, terpukul jiwa, ter...err..ter ape lg ekk?? ape pun, mohon maaf lah ye..maafkan tau..you r my fren, hehehe. Hanya Allah yang dapat balas jasa VIPku ini kerana melawat blog yg emmm...yg ape? emm..pandai2 la VIPku menilainye ye..hehe..tQ!! & <3 u all!!